Nyheter

Nu och snart i hästkatalogen...

Kända buggar

Det här är en lista på de felaktiga/trasiga saker som jag vet om och försöker utreda och göra något åt så fort jag har tid. Om du har stött på något annat fel får du gärna höra av dig och berätta om det.

 • Menyn: Man kan inte se hela den utfällda menyn på alla sidor när man använder Internet Explorer.
  Åtgädat 2011-09-18
 • Addera hästar: Uppfödarens efternamn kommer inte alltid med när man lägger in nya hästar.
 • Stofamiljstruktur: Javascripten som visar stofamiljens struktur på stofamiljssidorna fungerar mycket dåligt i Internet Explorer.
 • Stamböcker: Rassidan som visar listningar av stamboksnummer fungerar inte särskilt bra.
 • Addera hästar: Det verkar som att de svenska specialbokstäverna (å, ä, ö) fungerar när man ska söka efter föräldrar i inmatningsdialogen för vissa. Jag har inte lyckats återupprepa problemet, så om någon har problemet får ni hemskt gärna skriva till mig och berätta vilken webbläsare ni använder, och gärna vilken version om ni vet det så att jag kan börja nysta i detta problem...
 • Försvunnen stofamilj: Det verkar som stofamiljen Wavelet's Birthday-familjen (71) har försvunnit helt magiskt ur listningen av stofamiljer för det svenska varmblodet. Familjen finns dock fortfarande kvar i databasen!
  Åtgä 2011-09-18

Sidor under uppbyggnad

Nedanstående sidor arbetar jag med för tillfället, och kan därför vara halvfärdiga och/eller ej fungera emellanåt.

 • Lägg till hästar: Jag håller fortfarande på att bygga upp ett nytt system för att lägga till hästar som ska bli mer felsäkert och lättare att använda. Det ska också ha stöd för att lägga in mer information om hästarna än man kan idag - exempelvis resultat från bruksprov, treårstester mm. Inmatningsdialogen är nu klar och jag håller just nu på att testa inmatningsdialogen för att ta bort så mycket buggar jag kan hitta... Det saknas även lite detaljer i det backend som behövs för att administrera inmatningarna. (2010-08-28)
 • Stamböcker: Listningar av stamboksförda hästar i de olika stamböckerna. Den som finns idag fungerar halvbra som bäst, och inte alls i vissa browsers. Jag har lite funderingar på hur jag ska presentera, sortera och lista numren efter som vissa stamböcker inte består av enbart siffror. Arbetet på denna sida ligger därför temporärt nere. (2010-08-28)
 • Sökning Det har nu blivit så många hästar i hästkatalogen att sökningen i nuvarande skepnad inte fungerar något vidare. Dels tar den ibland orimligt lång tid på sig och dels fungerar inte pagineringen så bra. Jag jobbar just nu på en ny snabbare sökfunktion där man kan söka på lite fler parametrar så att man lättare kan söka rätt på det man letar efter. (2010-08-28)
  Nu finns den nya sökningen uppe och igång, hoppas den fungerar som förväntat nu! (2010-09-13)

De 10 senaste nyheterna på sidan

Här skriver jag när någon funktion uppdaterats eller lagts till i hästkatalogen.

Den här sidan kommer att med tiden integreras med loggen på facebook för användare ska kunna vara mer delaktiga i hur hästkatalogen utvecklas framöver!

2012-11-19Sökfunktionen fungerar som den ska nu igen, men det finns för tillfället inte möjlighet att söka på något annat än hästnamn.
2012-02-10Sådär! Nu är ÄNTLIGEN det sista av hästkatalogen flyttat till den nya servern och fungerande! Det tog ju sin lilla rundliga tid om man säger så... Jag ligger i skrivande stund 3488 inlagda hästar efter när det gäller att okeja dem in i hästkatalogen, så har ni lagt in hästar eller ändringar så är jag rädd att ni får ha ytterligare lite tålamod innan de blir sökbara. Men jag kommer jobba på det så gott jag kan och hinner, det lovar jag!
2011-12-21Emigrering av hästkatalogen till en ny server påbörjas så smått. Räkna med störningar! Emigreringen kommer ske i mån av tid, så jag kan tyvärr inte ge något tidsestimat om när det blir klart.
2011-07-12Hoppsan, det har blivit så många hästar i databasen att hårddisken blev full under gårdagen. Nu är hästkatalogen uppe igen!
2011-07-12Det finns för närvarande 191320 hästar i katalogen, varav 4804 har bild.
2011-02-10Det har hänt lite småsaker i hästkatalogen sen i höstas, men jag har varit dålig på att meddela här vad som händer...!
Några saker av som har hänt är att:
* listningarna av tävlingshästar på stofamiljernas respektive rasernas sidor har förändrats. Istället för att visa de 15 hästar som tävlat högst och är födda senast oavsett gren visas du de tio bästa och yngsta hästarna i varje förekommande gren. Listan visar numera även vilket land tävlingshästen är född i.
* man kan numera även lägga in fälttävlansresultat. Det har tidigare funnits en bugg som gjort att ändringar där man lägger in fälttävlansresultat inte sparas. Jag har länge undrat varför folk lägger in att hästar inte har gjort några resultat alls, men nu vet jag att det förmodligen var borttappade fälttävlansresultat som försvunnit. JÄTTETRIST verkligen, eftersom jag själv är "gammal fälttävlansräv"! Men nu funkar det!
2010-09-17Nu har jag lagt upp en sökfunktion för 'hästfolk'. Här kan man för närvarande söka på uppfödare och hästägare utifrån namn och plats. Det är en ganska primitiv sökfunktion precis som hästsökningen. Jag har många idéer på andra typer av sökningar, så vi får väl se när de ploppar upp framöver! :)
2010-09-13Nu har jag äntligen fått tummen ur och gjort en ny sökfunktion för hästar. Här finns lite nya möjligheter att söka efter hästar, och förhoppningsvis ska den gå betydligt snabbare än den gamla.... Men framför allt så ska den fungera! :)
2010-09-08Det finns för närvarande 153589 hästar i hästkatalogen, 4130 av dessa har bild. Den senaste 1,5 månaden har det snitt lagts in 128 hästar per dygn.
2010-08-28Det dyker numera upp lite nya småsaker här och där som alla har med lanseringen av den nya inmatningsdialogen att göra. Inmatningsdialogen är i princip klar, den ska bara testas lite till.

Nya saker som har dykt upp är sidor med visningsresultat på vissa hästar, dvs resultat från fölbesiktningar, treårstester, kvalitetsbedömningar, bruksprover med mera. Det kan bara läggas in via den nya dialogen, men den kommer snart!

En annan ny information som dyker upp på vissa häster är olika typer av avelspriser, exempelvis förärvningspremier, vandringspokaler och diverse annat...