Briar  SWB 899

Svenskt Varmblod (Halvblod, SWB) se

Förärvningsbeskrivning

2007

Hingsten Briar 899 har en prestationsmeriterad härstamning för alla discipliner på både fäderne och möderne. Han har i flera år varit en av världens mest framgångsrika dressyrhästar. Han var världens högst rankade avelshingst i dressyr baserat på internationella tävlingsresultat 2005. Briar har en individuell silverplacering i EM 2003, och lag- och individuellt brons i EM 2005. Briar har i flera år legat bland de allra främsta i avkommestatistiken (BLUP) med höga och jämna avelsindex för sin förärvning av såväl exteriör som för gångarter och hoppning. Han har i Sverige lämnat tre godkända avelshingstar efter sig, Berlioz 978, Biggles 1015 och Brisbane 1081, varav två varit bruksprovssegrare. Han har två hingstar godkända i USA. I tävling är hingsten Biggles hans mest framgångsrika avkomma med internationella placeringar upp till Intermediaire I. Ett antal goda avkommor är på väg uppåt i klasserna.

Briar kan med sin jämna och goda förärvning rekommenderas till de flesta typer av ston för en prestationsinriktad avel. Briar är en av de hingstar i vår avel som ger störst avkommor, vilket särskilt bör beaktas vid urval av ston till Briar.

----*----

Dessa är avkommorna till Briar som finns registrerade i Hästkatalogen födda under 2009. Känner du till fler som inte finns med? Du får gärna lägga till dem!
Lägg till avkomma.

Aktiv inom aveln

  • Svenskt Varmblod (Halvblod, SWB): 1995 -

Avkommor födda år 2009

IdBildNamnStamboksnrRasFöddKönFärgMorMorfarUppfTävlingsresUtmärkelser