Phantomox  

Arabiskt Fullblod

Stamhistorik - stolinjen

Här visas utvalda hästar ur Phantom's stolinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Phantom stammar från i rakt nedstigande led.

Stolinjen sträcker sig 7 generationer bakåt från Phantom räknat.

mormor
f.1917
mormorsmor
f.1900
mormorsmormor
f.1892
mormorsmormorsmor
f.1885
mormorsmormorsmormor
f.1869 †1889
Importerad till Crabbet Stud, Storbritannien. Räknas som ett av Crabbets grundston.

Rodania var uppföódd av Ibn Rodan, Roala-stammen. Hon var berömd bland "Hamad"-stammarna. Hon ägdes av Beneyeh Ibn Shäalan, Roala-stammen av Anazah, när makarna Blunt besökte stammen i mars 1878, men togs då i besittning av Sheik Sotäam Ibn Shäalan "genom orättvisa medel". Denna oförrätt skapade en fejd mellan de två som mynnade ut i att Beneyeh inte assisterade Sotäam då ett krig bröt ut mellan Sebäa och Roala-stammarna, vilket innebar att Roala blev plundrade på många kameler och hästar - bland annat Rodania.

Rodania togs av Tais Ibn Sharban, Gormussa-stammen av Sebäa Anazah, och det var av honom Blunt köpte Rodania 1881.

Koheilan Adjuz, Rodan-stam.

Stamhistorik - hingstlinjen

Här visas utvalda hästar ur Phantom's hingstlinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Phantom stammar från i rakt nedstigande led.

Hingstlinjen sträcker sig 2 generationer bakåt från Phantom räknat.

farfar
f.1919 †1939
Köpt av King Faisal av Irak, sedan vidare till Lady Wentworth, Crabbet Park Stud, England. Exporterad därifrån till Roger A. Selby, Portsmouth, Ohio, USA.