Comet  

Morgan

Stamhistorik - stolinjen

Här visas utvalda hästar ur Comet's stolinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Comet stammar från i rakt nedstigande led.

Stolinjen sträcker sig 2 generationer bakåt från Comet räknat.

Stamhistorik - hingstlinjen

Här visas utvalda hästar ur Comet's hingstlinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Comet stammar från i rakt nedstigande led.

Hingstlinjen sträcker sig 9 generationer bakåt från Comet räknat.

farfarsfar
f.1816
farfarsfarfar
f.1789 †1821
Haplotypen på Y-kromosomen för morganhästar ur Justin Morgans hingstlinje är Tb-dM, vilket borde betyda att Justin Morgan bör komma ur Darley Arabians hingstlinje. Den/de upptecknade stamtavlorna för Justin Morgan är därför sannolikt inkorrekta. Ägaren Justin Morgan trodde att hästen hade holländskt ursprung.
farfarsfarfarsfar
f.1764
Importerad till USA.
Stulen från den brittiske officeren James De Lancey 1780.
farfarsfarfarsfarfar
f.1746
Importerad till USA
9 generationer bak
f.1680
Byerley Turk är en av hingstarna som lade grunden till det engelska fullblodet. Han erövrades av kapten Robert Byerley i ett slag i Buda, Ungern, 1688 från en tillfångatagen turkisk officer. Han tjänade sedan som Byerleys krigshäst i bland annat Irland 1689 och i slaget vid Boyne 1690.

Han verkade i aveln vid familjen Byerleys gods i Durham och senare Yorkshire åtminstone fram till 1701.