Korrigera

Knasiga gulanlag

Hjälp mig att göra Hästkatalogen så korrekt som möjligt! Det är något som inte riktigt stämmer med nedanstående hästar. Gulanlaget är dominant. Det innebär att en häst som har ett gulanlag måste ha minst en förälder som också har ett gulanlag. Det betyder att något är fel på dessa hästar. Har de registrerats med fel färg? Fel stam? Eller är det någon av föräldrarna som registrerats med fel färg? Gulanlaget kan vara svårt att se, särskilt på avblekta skimlar, men även t.ex. gulsvarta hästar kan vara mariga.

Någon gång ibland handlar det om att den riktiga fadern är en annan hingst än den som registrerats i stamböckerna. Kanske en tjuvbetäckning? Eller månne en smula mygel? Låt då den officiellt accepterade fadern stå kvar i stamtavlan, men skriv en rad om det som kuriosa på hästen. En dag i framtiden kanske genetiken kan ge svar på den faktiska stammen!

Om du hittar ett fel som du vet svaret på, klicka på den häst som är fel och ändra informationen (det finns en länk i undermenyn längst ned på sidan).

Varför har det blivit fel?

Ibland blir det lite fel när hästar kommer in i Hästkatalogen. Det kan bero på att en källa ger oriktig information, på missförståelser eller sammanblandningar och ibland är det kanske bara så att man råkat slinta på tangentbordet!

Hästkatalogen kan hitta lite saker som inte verkar stämma automatiskt. Inkonsekventa gulanlag är en sådan sak.

Hästar som behöver korrigeras

IdHästenRasFöddFärgFarFaderns färgMorModerns färg