Robin Z  SWB 723

Zangersheide be

Alias Robin Z I, Robin I Z

Förärvningsbeskrivning

2007

En internationellt mycket meriterad hopphingst med klassisk härstamning från Zangersheide. Robin Z präglar sin avkomma till typ och färg. Den är oftast välbenad och av god storlek men har ibland något grovt ansatt hals och något tunga travrörelser. Avkommornas i övrigt goda rörelsemekanik i kombination med stor hoppkapacitet har gjort att Robin Z har fått ett av de högsta BLUP-indexen för hoppning av samtliga hingstar i vårt land. Han har även i tävlingsstatistiken flest avkommor placerade i svår klass, och ett flertal av dessa är även framstående i högsta internationella sammanhang, såsom Butterfly Flip och Mynta. Han har utmärkt sig genom att lämna många goda ston, medan han endast är far till ett fåtal godkända avelshingstar, där Garibaldi 901 (exp. Italien) f.n. finns tillgänglig i Sverige via fryst sperma.

Robin Z bör med fördel användas på lättare ston för produktion av hopphästar. Han fungerar väl i kombination med fullblod och har då även visat sig kunna producera fälttävlanshästar av bästa märke.

----*----

Dessa är avkommorna till Robin Z som finns registrerade i Hästkatalogen födda under 2001. Känner du till fler som inte finns med? Du får gärna lägga till dem!
Lägg till avkomma.

Avkommor födda år 2001

IdBildNamnStamboksnrRasFöddKönFärgMorMorfarUppfTävlingsresUtmärkelser