Irco Mena  SWB 763

Svenskt Varmblod (Halvblod, SWB) se

Förärvningsbeskrivning

2007

En specialbegåvning för hoppsporten och som också helt avlats för denna sport med Irco Marco 662 som far och ett hoppmeriterat möderne med mycket fullblod. Det senare har bidragit till Irco Menas lätta och eleganta exteriör. Irco Mena hann på kort tid göra en framgångsrik internationell karriär i hoppsporten, där hans helsyster Marcoville länge hörde till världseliten. I aveln har han gjort karriär som hopphästproducent. Han har sålunda fått ett mycket högt BLUP-index för hoppning baserat på avkommornas resultat i kvalitetsbedömningar, resultat som följts av topplacering i tävlingsstatistiken med ett stort antal hästar i svår klass. Han har lämnat de godkända avelshingstarna Hamilton 904, So What 908 och Dirco Hästak 1005. Hans avkommor varierar i typ och storlek. Irco Mena nedärver bra galopp men en måttlig trav. En osedvanligt stor andel av födda föl har sedermera blivit tävlingshästar på hög nivå.

Irco Mena har visat sig fungera mycket bra med fryst sperma och kan därför fortfarande rekommenderas till de flesta typer av ston då man specialiserar sig på hopphästavel.

----*----

Dessa är avkommorna till Irco Mena som finns registrerade i Hästkatalogen födda under 2011. Känner du till fler som inte finns med? Du får gärna lägga till dem!
Lägg till avkomma.

Avkommor födda år 2011

IdBildNamnStamboksnrRasFöddKönFärgMorMorfarUppfTävlingsresUtmärkelser