Poppäa  SBTrk I 2287

Trakehner de

Stamhistorik - stolinjen

Här visas utvalda hästar ur Poppäa's stolinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Poppäa stammar från i rakt nedstigande led.

Stolinjen sträcker sig 2 generationer bakåt från Poppäa räknat.

mormor
f.1777
I avel på på HG Trakehnen ca.1781-1796 då hon såldes.

Stamhistorik - hingstlinjen

Här visas utvalda hästar ur Poppäa's hingstlinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Poppäa stammar från i rakt nedstigande led.

Hingstlinjen sträcker sig 2 generationer bakåt från Poppäa räknat.

far
f.1797 †1825
I avel på HG Trakehnen 1802-1810 där han var flitigt använd med 110 födda avkommor. 24 av dessa blev godkända söner och 24 döttrar användes i aveln.
1810 flyttade han tillbaka till Neustadt/Dosse för att verka som avelshingst till sin död 1825.Han var till stor hjälp för FWG-stuteriet att bygga upp en bra häststam igen efter flykten från Napoleons ockupationsarmé.
farfar
f.1784
Turcmainatti var en gåva till Ryska Katharina den Stora av Egyptens vicekonung Mohamed Ali. Han kom via Damaskus till St. Petersburg.

Katharina i sin tur gav honom till den österrikiske stadskanslern Wenzel Anton Fürst Kaunitz i Wien. Redan året där på skänktes Turcmainatti vidare till Kung Friedrich Wilhelm II av Preussen som uppskattade honom mycket och lät honom stå beskällare på det nyskapade stuteriet Neustadt/Dosse 1791-1806.

1806 blev han tagen som krigsbyte av Napoleons armé när Napoleon gick in i Preussen.

Professor Nauman var den som hämtade Turcmainatti i Damaskus och ansåg utifrån Turcmainattis exteriör att han troligen inte var ren fullblodsarab. Man är idag rätt säker på att han var en Achaltekee.