Ghadafox  

Arabiskt Fullblod

Stamhistorik - stolinjen

Här visas utvalda hästar ur Ghadaf's stolinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Ghadaf stammar från i rakt nedstigande led.

Stolinjen sträcker sig 8 generationer bakåt från Ghadaf räknat.

mormor
f.1896
(Saqlawiyah Jidraniyah)
mormorsmor
f.1887
Bint Helwa köptes av makarna blunt från Egypten tillsammans med två andra ston. När de ankom till Crabbet släpptes de tre stona ut i hagen. Senare på kvällen kom de två andra stona tillbaka lösa till stallet, Bint Helwa saknades. Man hittade henne så småningom skadad i ett dike där hon landat efter att hon hoppat hagstaketet, och man tror att det ena eller båda de andra stona hoppat efter och landat på henne.

Bint Helwas ena framben var brutet såväl mellan framknä och armbåge liksom bogbladet. Hon hade också två brutna revben. Eftersom hon skulle föla inom sex veckor bestämde makarna Blunt att de inte skulle avliva henne, utan försöka rädda fölet, så man tog henne till stallet.

Man hängde upp henne i slingor för att avlasta det brutna benet och kylde de skadade områdena. När det så småningom var dags för fölning lät man fira ned henne.

Benet läkte aldrig ihop, utan dinglade helt utan styrsel. Hon hoppade därför fram på tre ben med det fjärde släpande efter sig. Makarna Blunt lät ändå betäcka henne och tog flertalet föl på henne i detta tillstånd.

Seglawi Jendani, av Ibn Sudan-stam.
mormorsmormor
f.1875
(Saqlawiyah Jidraniyah)
mormorsmormorsmor
f.1870
(Saqlawiyah Jidraniyah)
mormorsmormorsmormor
f.1850
mormorsmormorsmormorsmor
f.1845
(Saqlawiyah Jidraniyah)

Ex. Ghazieh I, Broken legged Sudaniyah
Köpt för Abbas Pasha av Ruala-stammen i Arabien.
8 generationer bak
Ex. Ghazala As Shakra

Stamhistorik - hingstlinjen

Här visas utvalda hästar ur Ghadaf's hingstlinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Ghadaf stammar från i rakt nedstigande led.

Hingstlinjen sträcker sig 8 generationer bakåt från Ghadaf räknat.

farfar
f.1903
farfarsfar
f.1897
Exporterad till Indien 1904 från Crabbet Park, Rngland.
farfarsfarfar
f.1887
farfarsfarfarsfarfarsfar
f.1844
Ex. El Zobeny, Subayni.

Importerad till Egypten från öknen av Abbas Pasha någon gång mellan 1844-1846.
8 generationer bak
Saqlawi Jidran