Pamunkyxx  

Engelskt Fullblod

Stamhistorik - stolinjen

Här visas utvalda hästar ur Pamunky's stolinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Pamunky stammar från i rakt nedstigande led.

Stolinjen sträcker sig 0 generationer bakåt från Pamunky räknat.

Stamhistorik - hingstlinjen

Här visas utvalda hästar ur Pamunky's hingstlinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Pamunky stammar från i rakt nedstigande led.

Hingstlinjen sträcker sig 9 generationer bakåt från Pamunky räknat.

far
f.1814 †1847
American Eclipse reds in som treåring och gjorde sin första start 1818 på Newmarket, Long Island, där han bland annat besegrade Black-Eyed Susan och Sea-Gull.

Året därefter såldes han till Cornelius W. van Ranst och cann i Juni det året Jockey Club's purse for 4 mile heats på Baths, Long Island, och startade framgångsrikt även fyra månader senare.

Sedan användes American Eclipse i aveln under två säsonger innan han åter sattes i träning och startades framgångsrikt.

1823 såldes han för den för tiden remarkabelt stora summan $10 000. Han betäckte ston först en säsong i Virginia och sedan två i Baltimor, därefter en kort tid i New York och slutligen stationerad i Kentucky.
farfar
f.1806
farfarsfar
f.1777
farfarsfarfar
f.1768
Vann 12 plates.
farfarsfarfarsfarfar
f.1743
Vann flertalet King's Plates.
9 generationer bak
f.1680
Byerley Turk är en av hingstarna som lade grunden till det engelska fullblodet. Han erövrades av kapten Robert Byerley i ett slag i Buda, Ungern, 1688 från en tillfångatagen turkisk officer. Han tjänade sedan som Byerleys krigshäst i bland annat Irland 1689 och i slaget vid Boyne 1690.

Han verkade i aveln vid familjen Byerleys gods i Durham och senare Yorkshire åtminstone fram till 1701.