Ibn Mirageox  

Arabiskt Fullblod us

Stamhistorik - stolinjen

Här visas utvalda hästar ur Ibn Mirage's stolinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Ibn Mirage stammar från i rakt nedstigande led.

Stolinjen sträcker sig 9 generationer bakåt från Ibn Mirage räknat.

mormorsmormorsmor
f.1880
mormorsmormorsmormorsmor
(Kuhaylah Jellabiyah)
8 generationer bak
f.1858
Uppfödd av Ali Pasha
9 generationer bak
f.1842
Enligt legenden växte en vänskap fram mellan vicekonungen av Egypten, Abbas Pasha, och en Wahabi-prins, Feisul Bin Turki (Ibn Saud), Amir av Riyadh, som hölls fången i Cairos citadell. Abbas hjälpte prinsen att rymma och ordnade med hans resan tillbaka till Riyadh. Av tacksamhet skickade prinsen detta Jellabieh-sto som han hade fått från Sheiken av Bahrain.

Stamhistorik - hingstlinjen

Här visas utvalda hästar ur Ibn Mirage's hingstlinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Ibn Mirage stammar från i rakt nedstigande led.

Hingstlinjen sträcker sig 1 generationer bakåt från Ibn Mirage räknat.

far
f.1919 †1939
Köpt av King Faisal av Irak, sedan vidare till Lady Wentworth, Crabbet Park Stud, England. Exporterad därifrån till Roger A. Selby, Portsmouth, Ohio, USA.