Elba   60425

Svensk Ardenner se

Stamhistorik - stolinjen

Här visas utvalda hästar ur Elba's stolinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Elba stammar från i rakt nedstigande led.

Stolinjen sträcker sig 0 generationer bakåt från Elba räknat.

Stamhistorik - hingstlinjen

Här visas utvalda hästar ur Elba's hingstlinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Elba stammar från i rakt nedstigande led.

Hingstlinjen sträcker sig 6 generationer bakåt från Elba räknat.

far
f.1929
Premierad A 1940, Svensk Ardenner
farfar
f.1922 †1932
Valbin är en av de mest betydande hingstar som verkat i den svenska ardenneraveln. Han stod hela sitt liv vid Kronogård och dog endast tio år gammal i blodförgiftning.

Under sina sju år i aveln betäckte han nära 1.100 ston och lämnade inte mindre än 102 stamboksförda söner och ett mycket stort antal goda ston.

Valbin var en hingst med grov och stark benstomme, välutvecklad bål och med en rörlighet och energi som man sällan ser. Valbin var, liksom sin far, en ovanligt framstående förärvare. Döttrarna var i regel lågställda och djupa medan sönerna ibland var lätta i bålen, men alla hade de en glänsande gång.
Premierad A , Svensk Ardenner
farfarsfar
f.1910