Lucyxx  

Engelskt Fullblod us

Stamhistorik - stolinjen

Här visas utvalda hästar ur Lucy's stolinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Lucy stammar från i rakt nedstigande led.

Stolinjen sträcker sig 4 generationer bakåt från Lucy räknat.

Stamhistorik - hingstlinjen

Här visas utvalda hästar ur Lucy's hingstlinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Lucy stammar från i rakt nedstigande led.

Hingstlinjen sträcker sig 10 generationer bakåt från Lucy räknat.

farfar
f.1814 †1847
American Eclipse reds in som treåring och gjorde sin första start 1818 på Newmarket, Long Island, där han bland annat besegrade Black-Eyed Susan och Sea-Gull.

Året därefter såldes han till Cornelius W. van Ranst och cann i Juni det året Jockey Club's purse for 4 mile heats på Baths, Long Island, och startade framgångsrikt även fyra månader senare.

Sedan användes American Eclipse i aveln under två säsonger innan han åter sattes i träning och startades framgångsrikt.

1823 såldes han för den för tiden remarkabelt stora summan $10 000. Han betäckte ston först en säsong i Virginia och sedan två i Baltimor, därefter en kort tid i New York och slutligen stationerad i Kentucky.
farfarsfar
f.1806
farfarsfarfar
f.1777
farfarsfarfarsfar
f.1768
Vann 12 plates.
farfarsfarfarsfarfar
farfarsfarfarsfarfarsfar
f.1743
Vann flertalet King's Plates.
10 generationer bak
f.1680
Byerley Turk är en av hingstarna som lade grunden till det engelska fullblodet. Han erövrades av kapten Robert Byerley i ett slag i Buda, Ungern, 1688 från en tillfångatagen turkisk officer. Han tjänade sedan som Byerleys krigshäst i bland annat Irland 1689 och i slaget vid Boyne 1690.

Han verkade i aveln vid familjen Byerleys gods i Durham och senare Yorkshire åtminstone fram till 1701.