----*----

Kuriosa

Offentligt omdöme (2012-11-10)
Härstamning Far
Faren Åsajerven (indeks 128) var i årgangstoppen som unghest og har senere etablert seg i eliten. Han vant Norsk Travkriterium og tok andreplasser i Biri Oppdretningsløp og Norsk Travderby. Som eldre har han vunnet Jacob Meyers Pokalløp, Lars Laumbs Løp, Nordisk Eliteserie, Gullsprinten og Trøndelagspokalen. På totalt 101 starter har han 74 trippelplasseringer hvorav 42 seire. Hans eldste avkom er født i 2007. Den mestvinnende så langt er den svenske hoppa Puma Jerva 24,8K/ SEK 1,2 mill. Hun er vinner av bl.a. Hälsingehambon, Norrländsk 3-åringselit og Sleipner Cup Final for hopper. Mestvinnende norskfødte er hoppa Ulsrud Tea 25,0M/ 893 000, vinner av bl.a. Motor Forums Løp og Vestlandsløpet. I tillegg framheves vinneren av DNT¿s 5-årsløp Spyderman Ø.K. samt treårige Myr Faksen, toer i både Norsk og Svenskt Travkriterium.

Härstamning Mor
Mora Moe Vilja (indeks 124) vant alle sine 4 starter som 2-åring og satte norgesrekord med 38,4v. Hun var sin årgangs nest mestvinnende hoppe som 3-åring med 4 seire på 10 starter og 274 000 innkjørt. Moe Vilja vant E.C. Koren Lunds Minneløp og kvalifisering til Nor-Trav. Som 4-åring vant hun 2 av 9 løp, bl.a. finalen i Nor-Trav. Totalt tjente hun 510 000. Hun ble satt i avl som femåring og hennes første avkom er topphingsten Moe Odin 19,3aK/ 10 mill. Av hittil 10 avkom i startklar alder har 9 startet og 8 har vunnet løp. Moe Vilja er tildelt Elite for sin nedarving.

Härstamning Mormor
Mormora Lund Blessa (indeks 111) er legendariske Solbergstjernas nest mestvinnende avkom. Hun var i årgangstoppen og tjente over 500 000 i fireårssesongen med seier i H.M. Kongens Pokalløp, Guttorm Brekkes Pokalløp, Hoppederby og tredjeplass i Norsk Travderby. Fire av hennes ni avkom har startet med Moe Tor 22,0aK/ SEK 2,158 mill som den mestvinnende.

Prestationer
Moe Svarten debuterte med seier i februar som treåring. Han vant til sammen åtte av 13 starter denne sesongen med et V75-løp som det mest innbringende. Beste seierstid denne sesongen var 26,4M. Som 4-åring vant han to av sju starter med V75-seier som mest innbringende prestasjon. Moe Svarten ble tredjehest i Gullsmed Otterens Løp og åttende i finalen av Norsk Travderby. I år som femåring har han vunnet Sigvart Larsens Minneløp, Fjermestads Minneløp og oppnådd andreplass i DNT's 5-årsløp som mest meritterende prestasjoner. Bestetiden 25.8K er også seierstid satt som fireåring.