Utrillo

Information

Utrillo var en hannoveransk hingst som importerades som tvååring till Flyinge 1964 från Västtyskland och sattes in i svensk avel året därefter. Han blev snabbt en populär hingst och lämnade 14 godkända söner efter sig när han dog 1984. Utrillos hingstlinje har gjort ett stort intryck på den svenska aveln då den producerat flera namnkunniga hingstar. Som exempel kan nämnas Chapman, Napoleon, Bernstein, Maraton och Briar.

På 80-talet producerades 36 hingstar godkända för svensk avel inom hingstlinjen, Napoleon stod som far på 7 stycken av dem och Maraton på 6. Under 90-talet föddes 15 hingstar som blev godkända. Under 2000-talet godkändes 4 hingstar.

Den senast godkända är Bellman, född 2006 e.Hermes, en hingst som placerade sig 12:a i finalen på unghäst-VM i dressyr 2012, var sexa i femårsfinalen på Scandinavian Open och var trea i finalen på 4-årschampionatet och har placering i svår klass dressyr.

Bellmans pappa, A-premierade Hermes, född 2001 efter Rambo, blev bruksprovstvåa, vann Breeders och Championatet som fem och sexåring och var finalplacerad i unghäst-VM både som femåring och sexåring och flertalet placeringar i svår dressyr.

Biggles, född 1998 efter Briar, som har flera GP-placeringar i ryggsäcken fortsätter stila på tävlingsbanorna som 20-åring, nu med en junior i sadeln. De vann Lövsta Future Challenge 2017 på Friens Arena.

Dessa tre hingstar visar att Utrillo-linjen fortsätter leverera mycket goda sporthästar.
----*----
  • Grundhingst:
      Utrillo f.1962 e.Ernö u.Anisette
  •  
  • Antal led i katalogen: generationer
  • Yngsta hingsten i katalogen: Oscar Wilde f.2009
  •  
  • Hingst med flest avkommor i katalogen:
      Napoleon f.1977 e.Iran u.Josephine (635 avkommor i katalogen)
----*----

Struktur

Hingstlinjen Utrillo är en förgrening av linjen Darley Arabian.