Indraffox  AHR 1575

Arabiskt Fullblod us

Stamhistorik - stolinjen

Här visas utvalda hästar ur Indraff's stolinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Indraff stammar från i rakt nedstigande led.

Stolinjen sträcker sig 4 generationer bakåt från Indraff räknat.

mormor
f.1908
mormorsmor
f.1885 †1913
mormorsmormor
f.1876

Stamhistorik - hingstlinjen

Här visas utvalda hästar ur Indraff's hingstlinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Indraff stammar från i rakt nedstigande led.

Hingstlinjen sträcker sig 4 generationer bakåt från Indraff räknat.

farfar
f.1909 †1930
Skowronek, som betyder Lärka på polska, exporterades från Antoniny där han föddes till England som unghäst 1913 av den engelske målaren Walter Winans.

Walter hade varit hos greve Potocki på Antoniny för att jaga och blivit betagen av grevens hästar. På Potockis egen rekommendation köpte han Skowronek för 150 pund. Walter använde honom som modell för flera bronsstatyer innan han sålde honom som ridhäst till Webb Wares.

Webb sålde i sin tur Skowronek till H.V. Musgrave Clark, som både lät ställa ut honom och startade hans karriär som avelshingst.

Skowronek upptäcktes så småningom av Lady Wentworth på anrika Crabbet stud. Eftersom hon var rival till Musgrave köpte hon in Skowronek via en täckmantel, där Musgrave trodde att han sålde till en Amerikan då Lady Wentworth misstänkte att Musgrave annars skulle höja priset eller vägra sälja helt. De båda uppfödarna hade därefter en ganska frostig relation.

På Crabbet blev Skowronek stamhingst. Han användes framgångsrikt på döttrar och barnbarn till den egyptiska hingsten Mesaoud. Han blev också en välkänd hingst i England och enligt obekräftade källor erbjöds Lady Wentworth $250000 av Tersk i Ryssland, men nekade till att sälja.

När han dog donerade Lady Wentworth Skowroneks skalle och hud till British Museum i England. Enligt obduktionen hade han 17 revbenspar, fem ländkotor och 16 svanskotor.

Skowronek var ganska liten, men hade en mycket god och korrekt arabisk typ och ett mycket vackert ansikte.

Skowroneks renrasighet är omtvistad. Dels tvivlar vissa på om hans far, Ibrahim, som importerades via Turkiet verkligen var en ökenfödd arab, eller om hans ursprung egentligen var Turkmensk ras. Greve Potocki själv registrerade Ibrahim som en Kehilan Ajuz, dvs med renrasigt ursprung, och man har i efterhand identifierat Ibrahims ursprung som äkta.

Dels finns en generisk misstro mot den polska arabaveln där man gärna använde arabhingstar i sitt avelsarbete, och man misstänker att icke renrasiga ston blivit registrerade som renrasiga. Skowroneks mor har dock ett noggrant nedtecknat ursprung.

Dessa tvivel har trots detta lett till att vissa privata avelsorganisationer valt att exkludera Skowroneks ättlingar i sina register.
farfarsfar
f.1899