Skye  

Svenskt Varmblod (Halvblod, SWB)

Stamhistorik - stolinjen

Här visas utvalda hästar ur Skye's stolinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Skye stammar från i rakt nedstigande led.

Stolinjen sträcker sig 7 generationer bakåt från Skye räknat.

mor
f.1996
plac. 1,25 hoppning som 6-åring innan sparkskada
Avelsvärde B 2006, Svenskt Varmblod (Halvblod, SWB)
mormor
f.1979
Tävlingsresultat H: 140-145cm   

Stamhistorik - hingstlinjen

Här visas utvalda hästar ur Skye's hingstlinje som har information registrerad i hästkatalogen som utmärker dem på ett eller annat sätt eller som har bild eller kuriosatext inlagd. Detta är hästar som Skye stammar från i rakt nedstigande led.

Hingstlinjen sträcker sig 24 generationer bakåt från Skye räknat.

far
f.2002
Tävlingsresultat H: MSV   
farfar
f.1993 †2023
Tävlingsresultat H: Internationell GP   
Henst des Jahres 2007, Hannoveranare
farfarsfarfarsfarfar
f.1951 †1973
I avel 1954-1973.
farfarsfarfarsfarfarsfar
f.1934
8 generationer bak
f.1916
Dampfross föddes hos en privat uppfödare i Ostpreussen. Han köptes av trakehnens centralstuteri 1923 och stod där som huvudbekällare fram till 1933.

Dampfross hade mycket gott temperament, tre mycket goda gångarter, god hälsa och var mycket lätthanterad. Kort sagt en mycket god hingst. Han efterlämnade inte mindre än 38 godkända hingstar och 35 av hans döttrar användes som avelsston på Trakehnens centralstuteri.
14 generationer bak
f.1847
I avel på HG Trakehnen 1852-1854. Såldes på auktion 1854 pga att han inte ville betäcka.
15 generationer bak
f.1832
Mündig var en någorlunda framgångsrik galoppör som avslutade sin karriär och sattes in i avelsboxen efter säsongen som treåring. På stuteriet blev han mycket oregerlig och direkt farlig i sitt temperament, och lyckades vid ett av sina anfall till och med döda en människa.

I avel på Hauptgestüt Trakehnen
16 generationer bak
f.1809
18 generationer bak
f.1790
Vann
Prince's Stakes
Claret Stakes
King's Plate
Country Plate
20 generationer bak
f.1764 †1789
Eclipse var en legendarisk kapplöpningshäst som vann alla lopp han ställde upp i. Han föddes i den stora solförmörkelsens år 1764. Exakt var han föddes är oklart, men troligast var det på Cranborne Lodge Stud i Windsor Park, Berkshire, som ägdes av Prins William Augustus, Duke of Cumberland.

Det första löpet Eclipse sprang hölls i Epsom, i maj 1769. Det var vid detta tillfälle som Kapten Denis O’Kelly myntade uttrycket “Eclipse först och sen ingenting”, och publiken ropade sedan detta varje gång han tävlade.
Eclipse vann alla sina 18 löp utan minsta ansträngning. Övriga hästägare var väldigt tveksamma till att låta sina hästar mäta sig med honom, och åtta av hans löp vanns på walkover.

1771 pensionerades Eclipse från galoppbanan p g a sin överlägsenhet. Han sattes i avel och blev far till tre Derby vinnare, men det var hans förmåga att ge avkommor som var väl anpassade till de nya kortare löpen för två- och treåringar, som gav honom en plats i historieböckerna.

Efter sin död vid 24-års ålder pga kolik, obducerades Eclipses kropp av en professor vid Veterinary College of London, för att försöka förstå hemligheten bakom hans otroliga karriär – det bestämdes att hans stora hjärta pumpade blod mer effektivt runt hans kropp, medans hans bakben gav ett ordentligt påskjut.
Professorn bestämde också officiellt Eclipses mankhöjd till 164.6cm (16.6hh).

Skelettet av Eclipse ägs fortfarande av Royal Veterinary College och kan skådas på National Horseracing Museum i Newmarket.

Eclipse blod rinner i 80% av alla fullblod idag, och varenda Triple Crown vinnare, i alla länder, är avkomlingar till honom.
21 generationer bak
23 generationer bak
f.1716
Bartlet's Childers var helbror till den obesegrade Flying Childers, men blev själv aldrig tränad för start.

Han blev kallad Bleeding Childers eftersom han ofta blödde från näsborrarna (trolig EIPH).
24 generationer bak
f.1700
Ursprungligt namn Ras el Fedowi.

Renrasig arab, men hans stamtavla gick förlorad- eller blev aldrig nedskriven- vid hans ankomst till England.
Köptes i Aleppo 1704 av Thomas Darley åt dennes far Richard Darley, Aldby Park, utanför York.

En av de tre ursprungliga fullblodshingstarna.